Vilka tjänster utför städhjälp? 

Att anlita städhjälp är något som kan kännas som en befrielse för de som varken vill, kan eller har tid att städa. Men ibland är det inte helt lätt att veta vad en städhjälp gör. Vad kan man till exempel begära att ett städföretag ska göra vid en veckostädning eller månadsstädning? 

Fönsterputsning 

Fönsterputsning är kanske inget man gör varje vecka men det är absolut en tjänst företag som erbjuder städhjälp utför. Man kan boka in fönsterputsning med jämna mellanrum och företagen är vana vid att putsa alla typer av fönster. Om man känner sig lite osäker på hur man ska putsa eller om man inte har möjlighet att själv klättra på stegar eller liknande är det väldigt praktiskt att ta hjälp med de här delarna. Putsningen kan antingen utföras som enskild tjänst eller tillsammans med en vanlig städning, eller vid flyttstäd. 

Dammtorkning 

Vid en vanlig städning ingår alltid dammtorkning. Dock lyfter en städhjälp inte på prydnadssaker och liknande utan de torkar runt om dem. Ofta vill städföretag att ytorna ska vara så rena från föremål som möjligt för att städningen ska gå snabbt och lätt. Vid dammtorkning i samband med flyttstäd torkas även lister, elinstallationer och liknande. 

Rengöring av golv 

Golven rengörs alltid när städhjälp anlitas. Alla golv dammsugs med skonsamma munstycken som inte repar eller skadar på annat sätt. Om golven tål våttorkning utförs även det. Många golv som betonggolv och trägolv är väldigt känsliga och då kan mikrofibermopp användas i stället. All städhjälp är mycket erfaren inom städ och de vet var de olika redskapen ska användas. 

Putsning av speglar 

Vid alla typer av städning putsas speglar av olika slag. Är det en veckostädning putsas även större hallspeglar. Även rutor i glasdörrar och duschkabiner görs glänsande rena vid städningen. Du kan alltid vara säker på att dina speglar är rena när du har städhjälp. 

Rengöring av toaletter och badrum 

Oavsett om du anlitar städhjälp för veckostädning eller om du vill ha en flyttstädning kommer toaletter och badrum att rengöras. Porslin som handfat och toalettstol görs rena på både insida och utsida. Även kranar och rör torkas av. Om fronten på badkaret är bortlyft rengörs även under det. Självklart rengör vi även eventuell tvättmaskin. 

Tilläggstjänster 

Det finns också möjlighet att be sin städhjälp att utföra vissa extratjänster. Om man har en pool kanske man vill att den rengörs i samband med städningen. Det kan också vara så att man önskar att mattor hängs ut eller skakas. Någon kanske önskar att tvättmaskinen eller diskmaskinen startas om de är fulla när städhjälpen kommer. Exakt vilka tilläggstjänster en städhjälp kan utföra varierar och det kan vara klokt att tala med den man anlitar för att se exakt vad denne utför.